Vallás a mindennapokban - Vallásközi konferencia

2010. február 5-7.

Február elején került sor a Vallás a mindannapokban c. három napos konferenciára, melyet a Békés Gellért Ökumenikus Intézet (BGÖI), a Goldziher Intézet a Vallásközi Párbeszédért és a Vallásközi Párbeszéd Társasága (VPT) közösen szervezett. Fináli Gábor, vallási vezetőnk, aki már több mint egy éve tagja a VPT-nek, mint szervező, közösségünk néhány tagja pedig vendégként vett részt a konferencián.
 
A rendezvényen számos vallás képviseletében jelentek meg a résztvevők (katolikusok, protestánsok, muszlimok, krisna-tudatú hívők, buddhisták, brahmakumaris hívők, bahá'i-ok és zsidók). A zsidó vallást a Dél-Pesti körzet tagjai és a Tikkun Olam Magyarország Alapítvány képviselte.
 
A rendezvényen a megjelentek betekintést nyerhettek egymás vallási szertartásaiba és információt kaphattak az egyes vallások jelenkori magyarországi helyzetéről. A konferencia fő célja azonban az volt, hogy a vallások közötti konstruktív, egymás elfogadására építő kommunikáció erősödjön, az előítéletek pedig csökkenjenek azáltal, hogy jobban megismerjük egymást.
 
2010. február 10.
 
Magyari JuditVallás a mindennapokban - Vallásközi konferencia
BZSH Dél-Pesti Körzet - Újjáalapítva 2002-ben
1201. Budapest, Vörösmarty u. 8.
E-mail: kapcsolat@del-pest.com