Purim Dél-Pesten


Nem tettük közzé, nem szerveztük meg, arra gondoltunk, hogy "szűk családi körben", állandó kile-tagjaink részvételével tartunk egy kis vidám purimi megemlékezést. Persze, abban megegyeztünk, hogy - ha csak egy álarc viselésével is - de jelmez kötelező. Annál nagyobb volt meglepetésünk és örömünk, amikor egyre csak jöttek-jöttek az emberek - mondhatom, hogy barátaink, hiszen aki velünk érzi jól magát, az kiérdemli a barát nevet.
 
A katicaborágtól az izraeli katonáig, a börtönőr kísérte rabtól az arab sejkig el se tudom mondani, ki mindenki vett részt ünnepünkön. És akkor még nem beszéltem az óvodás-csapatról, akik játszóruhácskáikban, mackókkal és nyalókákkal vonultak imatermünkbe, és fegyelmezetten, figyelmesen hallgatták Fináli Gábor rabbinövendék Eszter történetéről szóló szép szavait.
 
Külön köszönet illeti nőtagjainkat, akik - slachmóneszként - finomabbnál finomabb süteményekkel örvendeztették meg a jelenlevőket.
 
Nagyon jó hangulatban telt az ünnep. Most már készülünk a Pészachra és a Széder esti vacsorára, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, régi és új barátot.
 
2010. március 7.
 
Budai Juli


Purim Dél-Pesten
BZSH Dél-Pesti Körzet - Újjáalapítva 2002-ben
1201. Budapest, Vörösmarty u. 8.
E-mail: kapcsolat@del-pest.com