Perl Mindl Cháná bát Mirijám Leá névadása

Rendkívüli és örömteli esemény helyszíne volt körzetünk kis imaterme június 4-én. Elnökünknek tavaly novemberben megszületett első unokája, a kis Lili, óriási örömet okozva az egész családnak. Az ifjú szülőkkel együtt úgy döntöttek, hogy örömüket megosszák a kile tagjaival, és a péntek esti ima előtt egy kis névadó ünnepséget (Szimchát Bát) tartanak a pici lánynak. Így büszkék vagyunk arra, hogy míg körzetünk legidősebb tagja a kilencvenkettedik évébe lépett, addig legifjabb tagunk 7 hónapos.
 
Fináli Gábor, vallási vezetőnk megható és szép szavakkal kérte a Mindenható áldását az ifjú hölgyre, aki a Perl Mindl Hanna bat Mirjam Lea nevet kapta. Az ima után az örömszülők és nagyszülők nagyon finom és bőséges kidussal vendégelték meg a jelenlevőket, akik szép számmal vettek részt az eseményen. Közel negyvenen voltunk, és már nem ez az első eset, hogy még ülőhely sem jutott mindenkinek.
 
Még egy rendkívüli esemény történt ezen a pénteken, kilénk egyik tagja egyenruhában jelent meg az imán. Azért jött, hogy kohanita áldást kérjen, ugyanis az imateremből egyenesen a repülőtérre ment, hogy teljesítse külföldi katonai kiküldetését. Mindezt csak azért osztom meg Önökkel, hogy lássák, mennyire élő, sokszínű és mozgalmas életet él ez a kis közösség.
 
2010. június 7.
 
Budai Juli


Perl Mindl Cháná bát Mirijám Leá névadásaBZSH Dél-Pesti Körzet - Újjáalapítva 2002-ben
1201. Budapest, Vörösmarty u. 8.
E-mail: kapcsolat@del-pest.com