Izraeli nagykövet látogatása Dél-Pesten

Nagy megtiszteltetés érte a BZsH dél-Pesti Körzetét. 2012.11.16-án péntek este ellátogatott hozzánk, a szombat fogadásra Ilan Mor öexelenciája Izrael állam magyarországi nagykövete.

Ahogy a Nagykövet úr már előzőekben elmondta, azt tervezi, hogy felkeresi az összes magyarországi zsidó közösséget az alatt az idő alatt, amíg hazánkban tartózkodik. Kiemelte, hogy azért választotta a budapesti hitközségek közül elsőnek a BZsH Dél-Pesti körzetét, hogy személyesen is kifejezze együttérzését, ahogy ezt korábban már telefonon megtette, Kerényi Andrással, a körzet elnökével, az őt ért atrocitás miatt.
 
A közös péntek esti imádkozás után Kerényi András, a körzetben használt szófordulattal, hogy ” ki ő és mit keres nálunk és mi késztette a látogatásra” – amelyet egyébként minden, a körzetet először meglátogató személy estében szokás, - felkérte a Nagykövet urat, hogy szóljon pár szót.
 
Ilan Mor úr ismételten megerősítette együttérzését. Majd a körzet tagjainak kérdéseire a jelenlegi izraeli helyzetről adott rövid elemzést. Kijelentette, hogy a türelmi idő lejárt és Izrael kormánya úgy döntött, hogy most már nem hagyja válasz nélkül a gázai övezetből érkező több mint 500 rakétatámadást. Hangsúlyozta, hogy egyetlen állam sem engedheti meg magának azt, hogy ne teljesítse kötelességét és megvédje állampolgárait.
 
A világon élő zsidóknak az a feladatuk, hogy kifejezzék szolidaritásukat és pontosan tájékoztassák környezetüket a helyzetről.
 
A bensőséges beszélgetés végén nagykövet úr megköszönte a szívélyes fogadtatást és támogatásáról biztosította a közösséget és annak minden tagját.

BZSH Dél-Pesti Körzet - Újjáalapítva 2002-ben
1201. Budapest, Vörösmarty u. 8.
E-mail: kapcsolat@del-pest.com