Kárpátaljai utazás

2012.október 21-24


Kattintson a képre a galériához!

Indulás:  Október 21-én Herzl térről Dohány utcai zsinagóga elől 7órakor
 
1. Megállóhely: Mád – a mádi zsinagóga megtekintése kívülről- belülről. Utána határátlépés, a szerencsétől függően. Tovább utazás az idegenvezetővel együtt, ebédszünet az általa javasolt helyen.
 
2.Beregszász – séta. Első ízben ellátogatnánk a Bereg-vidéki múzeumba (ahol Sepa János igazgató úr behatóbban ismertetné a Bereg-vidéki zsidóság életét). Aztán ellátogatnánk az egykori zsinagóga épületéhez (jelenleg a városi Kultúrház). Aztán ellátogatunk a felújítás alatt álló zsinagógához.
 
3. Utazás Benére- a szállások elfoglalása.
 
Október 22-én:
 
1. Munkácsra látogatunk el, séta a belvárosban, találkozás az ottani hitközösséggel, majd látogatás a feldúlt munkácsi zsidó temetőbe. (Rákóczi ház - Munkácsi szülőháza - Munkácsi vár - Szinevéri Nemzeti Park)Aztán tovább indulunk
 
2. Ungvárra, ahol megtekintjük a belvárost, az egykori zsinagóga épületét (jelenleg a megyei filharmonikusok hangverseny terme).
 
Majd vissza Benébe.
 
Október. 23-án.
 
1. Látogatás Nagyszőlősre, az egykori zsidó temető megtekintése. Perényi kastély megtekintése, Bartók szobor megtekintése a gimnázium udvarán.(Fekete hegy-Teplica forrás)
 
2. Huszt-várrom, amit Kölcsey megénekelt. Nárciszok völgye természetvédelmi terület.
 
Október. 24. Vásárlás lehetőség Beregszászban, indulás a határ felé.

BZSH Dél-Pesti Körzet - Újjáalapítva 2002-ben
1201. Budapest, Vörösmarty u. 8.
E-mail: kapcsolat@del-pest.com